Oesterburgertje met harissamayonaise
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Oesterburgertje met harissamayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lust je geen rauwe oesters? Frituur ze een keertje en serveer ze als een burgertje. Je bent gegarandeerd verkocht!

bereiding
  1. 1

    Meng de mayonaise met de harissa en zet in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de minihamburgerbroodjes in de oven.

  3. 3

    Haal de oesters uit de schelp en kruid ze met peper. Klop de eieren los in een kommetje. Wentel de oesters eerst door de bloem, schud ze af. Haal ze daarna door de eieren en eindig met de panko.

  4. 4

    Verwarm de friteuse tot 175°C. Frituur de oesters goudbruin. Bestrooi met peper en zout.

  5. 5

    Beleg de hamburgerbroodjes met een beetje harissamayonaise, een gepaneerde oester en enkele blaadjes rucola. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de mayonaise met de harissa en zet in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de minihamburgerbroodjes in de oven.

  3. 3

    Haal de oesters uit de schelp en kruid ze met peper. Klop de eieren los in een kommetje. Wentel de oesters eerst door de bloem, schud ze af. Haal ze daarna door de eieren en eindig met de panko.

  4. 4

    Verwarm de friteuse tot 175°C. Frituur de oesters goudbruin. Bestrooi met peper en zout.

  5. 5

    Beleg de hamburgerbroodjes met een beetje harissamayonaise, een gepaneerde oester en enkele blaadjes rucola. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.