Glaasje met aardappelmousse en gegrilde inktvis
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Glaasje met aardappelmousse en gegrilde inktvis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo'n feestelijk hapje in een glaasje is perfect voor je feestdiner.

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen zacht in de kippenbouillon. Pel en plet de knoflook. Giet de aardappelen af en pureer samen met de knoflook heel kort met de mixer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Klop de slagroom stijf en roer door de aardappelen, kruid opnieuw met peper en zout. Schep de puree in een spuitzak en spuit toefjes in glaasjes.

  3. 3

    Meng het paprikapoeder en het gerookt paprikapoeder onder 2 eetlepels olijfolie.

  4. 4

    Wrijf de inktvis in met de paprika-olie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan en gril de inktvis kort aan beide zijden. Snij in stukjes. Werk de glaasje af met stukjes inktvis en besprenkel met de paprika-olie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen zacht in de kippenbouillon. Pel en plet de knoflook. Giet de aardappelen af en pureer samen met de knoflook heel kort met de mixer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Klop de slagroom stijf en roer door de aardappelen, kruid opnieuw met peper en zout. Schep de puree in een spuitzak en spuit toefjes in glaasjes.

  3. 3

    Meng het paprikapoeder en het gerookt paprikapoeder onder 2 eetlepels olijfolie.

  4. 4

    Wrijf de inktvis in met de paprika-olie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan en gril de inktvis kort aan beide zijden. Snij in stukjes. Werk de glaasje af met stukjes inktvis en besprenkel met de paprika-olie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.