Recept

Orloffgebraad van lezeres Lot

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Lot liet zich voor dit kalfsgebraad inspireren door haar oma. Het resultaat is een nostalgisch recept op grootmoeders wijze, zoals we ze graag hebben! 

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt boter in een pan en schroei het gebraad rondom dicht. Leg het vlees in een ovenschaal en schuif het 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het gebraad even rusten.

 2. 2

  Snij het gebraad in plakjes en bewaar het vocht dat vrijkomt voor de saus. Schik de plakjes gebraad afwisselend met een plakje kaas en ham in een ovenschaal en zet het 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

 3. 3

  Bereid intussen de kaassaus. Smelt boter in een pan en strooi er de bloem bij. Blus met de melk en roer tot een gladde saus. Voeg er de geraspte kaas aan toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

 4. 4

  Borstel de champignons schoon en bak ze rondom goudbruin in boter. Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.

 5. 5

  Doe een kwart van de gebakken champignons bij de kaassaus en breng op smaak met een beetje bakvocht van de champignons en braadvocht van het gebraad.

 6. 6

  Haal het gebraad uit de oven en leg het op een mooie schaal. Werk af met de champignon-kaassaus, gebakken champignons en een toefje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Orloffgebraad van lezeres Lot

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!