Recept

Schelvis onder kruidenkorst met bloemkoolpuree en remouladesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Culiredactrice Natalie: "Mag de puree voor jou iets pittiger zijn? Voeg dan 1 eetlepel graanmosterd of mierikswortelroom toe."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de bloemkool in roosjes. Leg 2/3 van de roosjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en een snuifje kerriepoeder en gaar 20 minuten in de oven. Hou de rest van de bloemkool apart voor de puree.

  2. 2

    Schil de aardappelen. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 8 minuten de rest van de bloemkoolroosjes toe. giet af, schud even op en pureer de aardappelen en de bloemkool met de melk en de boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Maak de kruidenkorst. Meng de mosterd met de fijngesnipperde kruiden en het paneermeel. Leg de visfilets in een ingeoliede ovenschaal en bestrooi met het kruidenmengsel. Gaar 15 minuten mee in de oven, met de bloemkoolroosjes.

  4. 4

    Meng alle ingrediënten voor de remouladesaus en zet koel weg.

  5. 5

    Lepel de bloemkoolpuree op de borden en verdeel er de geroosterde bloemkoolroosjes over. Leg de vis erbij en werk af met een lepeltje remouladesaus. Serveer de rest van de saus er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schelvis onder kruidenkorst met bloemkoolpuree en remouladesaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!