Recept

Pompoenrisotto met geroosterde pompoenpitten, geitenkaas en salie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Culiredactrice Natalie Peeters: "Om de risotto lichter te maken gebruik ik ricotta in plaats van parmezaan en boter. Als er tijdens het koken huiswerkstress opkomt, maak ik de risotto weleens in de oven. Ik fruit de sjalot en knoflook samen met de rijst, blus met de wijn en de bouillon en roer goed om. Vervolgens zet ik de risotto 15 minuten in de oven. Zo heb ik mijn handen vrij om de kinderen te helpen."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met peper, zout, tijm en rozemarijn en besprenkel met olijfolie. Gaar 20 minuten in de oven, schud halverwege de baktijd even op.

  2. 2

    Maak de oesterzwammen schoon en halveer grotere exemplaren. Roerbak ze goudbruin in een beetje olijfolie of boter. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg de blaadjes salie even in het bakvet van de champignons. Schep ze uit de pan en laat mee uitlekken op het keukenpapier.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit aan in een scheutje olijfolie en voeg de risottorijst toe. Schep om tot alle korrels glazig zijn. Blus met de witte wijn en roer goed om tot de alcohol verdampt is. Voeg een pollepel van de bouillon toe en roer tot de bouillon verdampt is. Herhaal tot alle bouillon op is. Dit duurt ongeveer 18 minuten.

  4. 4

    Breng de risotto op smaak met de ricotta, peper en zout en laat 2 minuten afgedekt staan. Zo wordt de risotto steviger van structuur. Verdeel over borden en werk af met de gebakken oesterzwammen, de pompoenblokjes, een geitenkaasje en enkele blaadjes salie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenrisotto met geroosterde pompoenpitten, geitenkaas en salie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!