Recept

Verse pasta met ragout van hert en pecorino

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze ragout is heerlijk hartverwarmend. Zet ‘m op het vuur na je boswandeling en laat ‘m zachtjes sudderen. Ondertussen maken jullie samen verse pasta... bij een lekker aperitiefje!

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Maak de selder schoon en snij ‘m in boogjes. Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de blokjes vlees goudbruin, kruid met peper en zout. Voeg de ui, knoflook, wortel en selder toe en stoof hierin de ui en knoflook glazig.

  2. 2

    Voeg de tomatenpuree toe aan de ragout en roerbak 1 minuut mee. Blus met de rode wijn en de kalfsfond. Voeg de tomatenblokjes, de suiker, de tijm, de rozemarijn en de laurier toe en laat op een zacht vuur 2.30 uur sudderen.

  3. 3

    Maak intussen de pasta. Leg de bloem op een werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Leg de eidooiers in het kuiltje en meng met een vork tot één geheel. Kneed 4 minuten goed door. Laat het deeg 30 minuten rusten.

  4. 4

    Rol het deeg heel dun uit met een deegrol of pastamachine. Snij het deeg in reepjes. Hang de reepjes deeg te drogen tot vlak voor het koken.

  5. 5

    Maak het vlees los met een vork. Laat de saus inkoken tot gewenste dikte en kruid met peper en zout.

  6. 6

    Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Kook de pasta beetgaar en serveer met de saus, wat geraspte pecorino en fijngehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Verse pasta met ragout van hert en pecorino

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!