Rucolasalade met gegrilde peer, rosbief, geitenkaas en hazelnoten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rucolasalade met gegrilde peer, rosbief, geitenkaas en hazelnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op-en-top herfst, dit heerlijke slaatje! Bovendien zet je 't in minder dan een halfuur op tafel.

bereiding
  1. 1

    Snij de peren in dunne plakjes. Het klokhuis en de schil mogen eraan blijven, zo blijft de structuur beter behouden.

  2. 2

    Bestrijk de peren met wat olijfolie en gril ze aan beide kanten in een grillpan. Draai de rosbief tot roosjes.

  3. 3

    Maak een vinaigrette. Meng de olijfolie met de honing, mosterd en wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Spoel en droog de rucola. Rooster de hazelnoten kort in een pannetje en hak grof.

  5. 5

    Meng de vinaigrette met de rucola en verdeel over borden. Leg er de plakjes peer en de rosbiefroosjes op. Werk verder af met de geroosterde hazelnoten en extra honing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de peren in dunne plakjes. Het klokhuis en de schil mogen eraan blijven, zo blijft de structuur beter behouden.

  2. 2

    Bestrijk de peren met wat olijfolie en gril ze aan beide kanten in een grillpan. Draai de rosbief tot roosjes.

  3. 3

    Maak een vinaigrette. Meng de olijfolie met de honing, mosterd en wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Spoel en droog de rucola. Rooster de hazelnoten kort in een pannetje en hak grof.

  5. 5

    Meng de vinaigrette met de rucola en verdeel over borden. Leg er de plakjes peer en de rosbiefroosjes op. Werk verder af met de geroosterde hazelnoten en extra honing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.