Recept

Zebracake met chocoladeganache

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Ganache is gesmolten chocolade die je mengt met een vloeistof: dit kan room of melk zijn, maar evengoed een likeur. Je gebruikt een ganache vaak om een cake af te werken.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Klop met een garde de boter met de suiker en de vanillesuiker gedurende 5 minuten luchtig op tot een wit schuimige massa of tot de suikerkorreltjes opgelost zijn. Voeg al roerend één voor één de eieren toe.

 2. 2

  Zeef de bloem boven de kom en spatel de bloem afwisselend met de melk door het botermengsel. Doe de helft van het deeg in een andere kom en meng er het cacaopapje door.

 3. 3

  Doe eerst een kwart van het gewone deeg in de beboterde en bebloemde vorm (springvorm van 24 cm) en giet dan in het midden een kwart van het chocoladedeeg. Herhaal tot alle delen in de vorm zijn, giet altijd mooi in het midden van de vorm. Maak een zigzag beweging met een metalen prikker om het zebra-effect te bekomen.

 4. 4

  Zet de cake in de voorverwarmde oven en bak gedurende 50 à 60 minuten. Controleer met een metalen prikker. Als die er schoon uitkomt haal je de cake uit de oven en laat hem nog 5 minuten in de vorm rusten alvorens te ontvormen. Laat afkoelen op een rooster.

 5. 5

  Smelt de room en de boter en roer er de chocolade door. Halveer de cake tot twee gelijke delen en verdeel de helft van de ganache over de onderste helft. Leg er het andere cakedeel bovenop en werk af met de rest van de ganache. Strooi er de witte chocoladeschilfers over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zebracake met chocoladeganache

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!