• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Sandra Bekkari's witloofsoep met appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker met verse, met de hand gepelde garnalen.

bereiding
  1. 1

    Snij het witloof middendoor en verwijder het onderste harde gedeelte, want dat smaakt bitter. Snijd het witloof in stukken.

  2. 2

    Stoof de ui en de knoflook aan in olijfolie, voeg de appel toe en stoof een 3-tal minuten. Voeg het witloof toe en stoof nog heel even mee. Niet te lang, want dan wordt de soep bitter.

  3. 3

    Voeg de groentebouillon, kurkuma en flink wat zwarte peper toe en laat 20 minuten sudderen.

  4. 4

    Mix en werk af met verse bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij het witloof middendoor en verwijder het onderste harde gedeelte, want dat smaakt bitter. Snijd het witloof in stukken.

  2. 2

    Stoof de ui en de knoflook aan in olijfolie, voeg de appel toe en stoof een 3-tal minuten. Voeg het witloof toe en stoof nog heel even mee. Niet te lang, want dan wordt de soep bitter.

  3. 3

    Voeg de groentebouillon, kurkuma en flink wat zwarte peper toe en laat 20 minuten sudderen.

  4. 4

    Mix en werk af met verse bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.