Recept

Appelcrumble met speculaasijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker herfstig, lauw dessert dat in een mum van tijd op tafel staat. Nog lekkerder met een bolletje ijs erbij!

bereiding
  1. 1

    Vet een ovenschaal van 30 x 20 cm in met boter. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Meng voor de crumble in een grote mengkom de bloem, havermout, suiker, kaneel, nootmuskaat, zout, grofgehakte walnoten en amandelnoten.

  3. 3

    Snij de boter in kleine blokjes en voeg toe. Meng met je handen tot er een grof kruimelig deeg ontstaat.

  4. 4

    Schil de appelen en snij in grote blokjes. Verdeel de blokjes over de schaal en pers er de citroen over. Verdeel de crumble over de appelen. Bak 20 tot 25 minuten in de oven.

  5. 5

    Maak het speculaasijs. Mix de speculaasjes tot een fijn kruim. Doe het vanille-ijs in een kom. Voeg de gemalen speculaasjes toe en meng met een vork.

  6. 6

    Zet het ijs 15 minuten in de diepvriezer zodat het terug kan opstijven. Serveer de crumble lauw of koud, met speculaasijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appelcrumble met speculaasijs

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!