Klassieke appeltaart met vanille
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Klassieke appeltaart met vanille

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Waarom het zo'n topcombinatie is, is moeilijk te verklaren, maar onze smaakpapillen zijn gek op het traditionele bolletjes vanille-ijs bij de klassieke appeltaart. Zelfs onze oma's waren fan. Het smeltende ijs smaakt dan ook heerlijk bij de lauwe appeltjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij de appelen in dunne maantjes. Doe ze in een kom, bestrooi met de bloem en meng voorzichtig met je handen.

  2. 2

    Smelt de boter in de microgolfoven. Voeg de gesmolten boter, de suiker, het vanille-extract en de speculaaskruiden toe aan de appelmaantjes en meng voorzichtig met je handen.

  3. 3

    Neem een springvorm met een diameter van 22 cm en bekleed met een vel bladerdeeg. Schik de appelmaantjes dakpangewijs op elkaar. Snij het tweede vel bladerdeeg in stroken van +/- 3 cm en schik ze in rastervorm bovenop de appellaag. Bestrijk met losgeklopt eigeel.

  4. 4

    Schuif 35 minuten in de oven tot de taart goudbruin en krokant is. Serveer met een bolletje vanille-ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij de appelen in dunne maantjes. Doe ze in een kom, bestrooi met de bloem en meng voorzichtig met je handen.

  2. 2

    Smelt de boter in de microgolfoven. Voeg de gesmolten boter, de suiker, het vanille-extract en de speculaaskruiden toe aan de appelmaantjes en meng voorzichtig met je handen.

  3. 3

    Neem een springvorm met een diameter van 22 cm en bekleed met een vel bladerdeeg. Schik de appelmaantjes dakpangewijs op elkaar. Snij het tweede vel bladerdeeg in stroken van +/- 3 cm en schik ze in rastervorm bovenop de appellaag. Bestrijk met losgeklopt eigeel.

  4. 4

    Schuif 35 minuten in de oven tot de taart goudbruin en krokant is. Serveer met een bolletje vanille-ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.