Recept

Tomaten gevuld met ansjovis-spinazietapenade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittig gekruiden gevulde tomaten: een zomertopper wat ons betreft. Voeg niet te veel extra zout toe, want de kappertjes en de ansjovis zijn al voldoende zout. Dit gerechtje is helemaal volgens de principes van Pascale Naessens.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en plet de knoflook. Pel de sjalotten en snipper fijn.

  2. 2

    Verhit een scheut olijfolie, voeg de ansjovisfilets toe en laat smelten. Voeg de knoflook en 400 gram spinazie toe en roerbak 1 minuut. Blus met het sap van een halve citroen en kruid met peper en zout. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en hak fijn.

  3. 3

    Hak de kappertjes, olijven, witte bonen en amandelen fijn en meng met de spinazie. Breng op smaak met peper.

  4. 4

    Snij het hoedje van de tomaten en lepel het vruchtvlees eruit. Vul met de spinaziemengeling en zet ze 20 à 25 minuten in de oven.

  5. 5

    Leg onderaan een bord de overige spinazie, besprenkel met citroen, olijfolie, peper en zout en leg hierop de gevulde tomaten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomaten gevuld met ansjovis-spinazietapenade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!