Butternut gevuld met walnoten en mozzarella
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Butternut gevuld met walnoten en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zalig lekker vegetarisch gerechtje, helemaal volgens de principes van Pascale Naessens. Als alternatief voor butternut kun je eens spaghettipompoen gebruiken: wanneer je die gaart, valt het vruchtvlees in draadjes uit elkaar.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de butternutpompoen in de lengte in 2 en verwijder de pitten. Leg de 2 helften op een bakplaat met het vruchtvlees naar boven, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 35 à 40 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel de ui en snipper fijn. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de ui en knoflook gaar. Voeg de salie toe en bak nog 1 minuut mee.

  3. 3

    Snij de mozzarella in stukjes. Hak de peterselie en walnoten grof. Meng de gebakken ui met de mozzarella, peterselie en walnoten.

  4. 4

    Haal de helft van het vruchtvlees uit de gare butternut en meng dit met de mozzarellamix. Kruid met peper en zout. Schep opnieuw in de uitgeholde butternut, leg de lente-uitjes mee in de ovenschaal en gratineer gedurende 10 à 15 minuten in de oven. Meng intussen de graantjesmosterd met wittewijnazijn en 2 eetlepels olijfolie. Serveer de warme pompoen met de gebakken lente-ui en de mosterddressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de butternutpompoen in de lengte in 2 en verwijder de pitten. Leg de 2 helften op een bakplaat met het vruchtvlees naar boven, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 35 à 40 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel de ui en snipper fijn. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de ui en knoflook gaar. Voeg de salie toe en bak nog 1 minuut mee.

  3. 3

    Snij de mozzarella in stukjes. Hak de peterselie en walnoten grof. Meng de gebakken ui met de mozzarella, peterselie en walnoten.

  4. 4

    Haal de helft van het vruchtvlees uit de gare butternut en meng dit met de mozzarellamix. Kruid met peper en zout. Schep opnieuw in de uitgeholde butternut, leg de lente-uitjes mee in de ovenschaal en gratineer gedurende 10 à 15 minuten in de oven. Meng intussen de graantjesmosterd met wittewijnazijn en 2 eetlepels olijfolie. Serveer de warme pompoen met de gebakken lente-ui en de mosterddressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.