Recept

Butternut gevuld met walnoten en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zalig lekker vegetarisch gerechtje, helemaal volgens de principes van Pascale Naessens. Als alternatief voor butternut kun je eens spaghettipompoen gebruiken: wanneer je die gaart, valt het vruchtvlees in draadjes uit elkaar.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de butternutpompoen in de lengte in 2 en verwijder de pitten. Leg de 2 helften op een bakplaat met het vruchtvlees naar boven, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 35 à 40 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel de ui en snipper fijn. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de ui en knoflook gaar. Voeg de salie toe en bak nog 1 minuut mee.

  3. 3

    Snij de mozzarella in stukjes. Hak de peterselie en walnoten grof. Meng de gebakken ui met de mozzarella, peterselie en walnoten.

  4. 4

    Haal de helft van het vruchtvlees uit de gare butternut en meng dit met de mozzarellamix. Kruid met peper en zout. Schep opnieuw in de uitgeholde butternut, leg de lente-uitjes mee in de ovenschaal en gratineer gedurende 10 à 15 minuten in de oven. Meng intussen de graantjesmosterd met wittewijnazijn en 2 eetlepels olijfolie. Serveer de warme pompoen met de gebakken lente-ui en de mosterddressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Butternut gevuld met walnoten en mozzarella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!