Linguine met vegan basilicumpesto
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Linguine met vegan basilicumpesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Onmisbaar in de vegan voorraadkast: edelgistvlokken. De vlokken hebben een lekker kaassmaakje, perfect dus om pesto mee te maken. Je gebruikt ze het liefst puur op een pasta, maar je kunt ze ook verwarmen. 

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Pel de knoflook. Doe 2/3 van het basilicum, 2/3 van de pijnboompitten, de knoflook en de edelgistvlokken in een grote vijzel. Stamp tot een puree. Giet er beetje bij beetje olijfolie bij en stamp tot een smeuïge pesto. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Giet de pasta af en meng er 2/3 van de pesto onder. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de rest van het basilicum en de pijnboompitten. Geef er de rest van de pesto bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Pel de knoflook. Doe 2/3 van het basilicum, 2/3 van de pijnboompitten, de knoflook en de edelgistvlokken in een grote vijzel. Stamp tot een puree. Giet er beetje bij beetje olijfolie bij en stamp tot een smeuïge pesto. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Giet de pasta af en meng er 2/3 van de pesto onder. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de rest van het basilicum en de pijnboompitten. Geef er de rest van de pesto bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.