Recept

Zeebaars met risotto, groene asperges en dillepesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je waant je op een terrasje in Italië met deze heerlijke risotto met vis.

bereiding
  1. 1

    Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender en mix tot een gladde groene dipsaus. Breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Pel de knoflook en de sjalotten, snipper fijn. Stoof glazig in wat olijfolie. Voeg de rijst toe, laat enkele minuten al roerend mee bakken en blus vervolgens met de witte wijn. Laat de alcohol verdampen en zet dan het vuur zachter. Voeg een pollepel warme bouillon toe, laat zachtjes opnemen door de rijst en roer regelmatig om. Voeg opnieuw wat bouillon toe, laat opnemen en werk zo verder tot alle bouillon op is.

  3. 3

    Blancheer de groene asperges, giet af, snij in schuine stukken en lepel voorzichtig onder de risotto. Roer de geraspte parmezaan onder de rijst en roer een klontje boter door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Zet het deksel op de pan, haal van het vuur en laat 5 minuten staan.

  4. 4

    Zet een pan op het vuur met wat olijfolie, laat heet worden en bak er de zeebaarsfilets aan de velkant in. Draai nog kort even op de andere kant.

  5. 5

    Verdeel de risotto over de borden en schik er de zeebaars op. Lepel er wat dille-pesto bij en werk af met extra dille en citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeebaars met risotto, groene asperges en dillepesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!