Pasta met borlottibonen rauwe ham en pruimtomaten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pasta met borlottibonen rauwe ham en pruimtomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze heerlijke pasta e fagioli uit het Italiaanse Lazio valt in de smaak bij het hele gezin. 

bereiding
  1. 1

    Laat de gedroogde borlottibonen 1 nacht weken in koud water. Kook de ze in water met 2 blaadjes laurier en zonder zout (anders worden ze taai) gedurende 35 à 45 minuten of tot ze beetgaar zijn. Giet af.

  2. 2

    fijne blokjes. Doe het vet van de rauwe ham en snij het vet in reepjes. Pel de tomaten en snij ze in stukjes. Verhit een scheut olijfolie en stoof hierin de ui, knoflook en het vet van de ham. Voeg de gepelde tomaten, kruidnagel en kippenbouillon toe en laat 20 minuten zachtjes koken.

  3. 3

    Voeg de pasta en gekookte borlottibonen toe en laat 10 minuten zachtjes koken.

  4. 4

    Snij het overige vlees van de rauwe ham in fijne reepjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie en voeg ½ koffielepel chilivlokken, rozemarijn, tijm en wat zout toe. Laat 2 minuut sudderen, zet van het vuur en voeg de salieblaadjes toe. Haal na 1 minuut de salie uit de olie.

  5. 5

    Kruid de borlottibonen met pasta bij met peper en zout. Serveer met de plakjes rauwe ham, geraspte parmezaan, een gefrituurd salieblaadje en enkele druppels van de warme kruidenolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de gedroogde borlottibonen 1 nacht weken in koud water. Kook de ze in water met 2 blaadjes laurier en zonder zout (anders worden ze taai) gedurende 35 à 45 minuten of tot ze beetgaar zijn. Giet af.

  2. 2

    fijne blokjes. Doe het vet van de rauwe ham en snij het vet in reepjes. Pel de tomaten en snij ze in stukjes. Verhit een scheut olijfolie en stoof hierin de ui, knoflook en het vet van de ham. Voeg de gepelde tomaten, kruidnagel en kippenbouillon toe en laat 20 minuten zachtjes koken.

  3. 3

    Voeg de pasta en gekookte borlottibonen toe en laat 10 minuten zachtjes koken.

  4. 4

    Snij het overige vlees van de rauwe ham in fijne reepjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie en voeg ½ koffielepel chilivlokken, rozemarijn, tijm en wat zout toe. Laat 2 minuut sudderen, zet van het vuur en voeg de salieblaadjes toe. Haal na 1 minuut de salie uit de olie.

  5. 5

    Kruid de borlottibonen met pasta bij met peper en zout. Serveer met de plakjes rauwe ham, geraspte parmezaan, een gefrituurd salieblaadje en enkele druppels van de warme kruidenolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.