Recept

Kalkoen-mangospiesjes met maïssalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoete mango en pittige pepertjes: een topcombinatie! Van zo'n kleurrijke brochette krijg je toch meteen honger?

Padronpepertjes zijn kleine, milde, groene pepertjes uit West-Spanje. Ze zijn ook bij ons in de supermarkt te vinden. Eventueel kun je ze vervangen door mini puntpaprika's.Koop altijd glanzende, stevige exemplaren met een frisgroene kleur.

bereiding
  1. 1

    Snij de kalkoenfilet in hapklare blokjes. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom, voeg de kalkoen toe en marineer 30 minuten.

  2. 2

    Schil de mango's, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in mooie stukjes, iets kleiner dan die van de kalkoen.

  3. 3

    Maak de salsa. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen. Spoel de groene peper, snij hem overlangs door en verwijder de pitjes. Snipper het vruchtvlees superfijn. Spoel de kerstomaatjes, snij ze in kwartjes en meng ze met de maïs en de groene peper. Besprenkel met het limoensap, de limoenschil en de sesamzaadjes.

  4. 4

    Prik de kalkoen, mango en padronpepertjes afwisselend op spiesjes en gril ze rondom rond gaar op de barbecue. Gril ook de pitabroodjes kort op de barbecue.

  5. 5

    Serveer de spiesjes met de maïssalsa en geef er wat guacamole en zure room bij. Werk af met enkele takjes koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoen-mangospiesjes met maïssalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!