Doperwten met gepocheerde eitjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Doperwten met gepocheerde eitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Viviana ‘Viv’ (37), groeide op bij haar grootouders in Portugal, waar ze tegen haar zin leerde koken. Hun erwtjes met gepocheerde eieren maakt ze nu wel met plezier voor haar gezin.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien en de knoflook. Snij de chorizo in plakjes. Verwarm de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, knoflook en laurier toe en stoof gaar.

  2. 2

    Voeg de chorizo en tomatenpulp toe en laat enkele minuten sudderen. Roer af en toe om.

  3. 3

    Voeg de doperwten toe en doe er eventueel water bij tot alles onder staat. Laat zachtjes verder garen en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Maak vier kuiltjes in het stoofpotje en breek er telkens een ei in. Zet een deksel op de pot en laat de eieren rustig pocheren.

  5. 5

    Snij de sneetjes brood in driehoeken en rooster ze. Haal de pan van het vuur en werk af met peterselie. Serveer met een sneetje brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien en de knoflook. Snij de chorizo in plakjes. Verwarm de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, knoflook en laurier toe en stoof gaar.

  2. 2

    Voeg de chorizo en tomatenpulp toe en laat enkele minuten sudderen. Roer af en toe om.

  3. 3

    Voeg de doperwten toe en doe er eventueel water bij tot alles onder staat. Laat zachtjes verder garen en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Maak vier kuiltjes in het stoofpotje en breek er telkens een ei in. Zet een deksel op de pot en laat de eieren rustig pocheren.

  5. 5

    Snij de sneetjes brood in driehoeken en rooster ze. Haal de pan van het vuur en werk af met peterselie. Serveer met een sneetje brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.