Zalmburger met gegrilde ananas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zalmburger met gegrilde ananas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk kleurrijke burger van zalm, gegrilde ananas en avocado. 

bereiding
  1. 1

    Snij de zalm in stukken, doe in een blender, voeg de gesnipperde chilipeper en de lente-ui toe, meng er nog 2 eetlepels limoensap en limoenrasp door en mix fijn. Voeg het ei en paneermeel toe en kruid met peper en zout. Vorm 4 gelijke burgers.

  2. 2

    Mix de avocado met wat limoensap en de roomkaas, breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Snij de ananas in plakken en gril ze kort in een grillpan. Snij de rode ui in fijne ringen.

  4. 4

    Halveer de bagels en smeer wat van de avocadospread op beide kanten, leg op de onderste helft een plakje ananas, de zalmburger, rode ui en geraspte wortel op, leg er de bovenkant van de bagel op, steek vast met een prikker en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de zalm in stukken, doe in een blender, voeg de gesnipperde chilipeper en de lente-ui toe, meng er nog 2 eetlepels limoensap en limoenrasp door en mix fijn. Voeg het ei en paneermeel toe en kruid met peper en zout. Vorm 4 gelijke burgers.

  2. 2

    Mix de avocado met wat limoensap en de roomkaas, breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Snij de ananas in plakken en gril ze kort in een grillpan. Snij de rode ui in fijne ringen.

  4. 4

    Halveer de bagels en smeer wat van de avocadospread op beide kanten, leg op de onderste helft een plakje ananas, de zalmburger, rode ui en geraspte wortel op, leg er de bovenkant van de bagel op, steek vast met een prikker en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.