IJssandwich van watermeloen met aardbei-banaanijs
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

IJssandwich van watermeloen met aardbei-banaanijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vervang je ijswafeltje eens door een plak watermeloen: extra fris en nog slank ook bovendien!

Banaan is zo zoet en romig dat je het als basis kunt gebruiken voor ijs. Een licht alternatief voor roomijs!

bereiding
  1. 1

    Spoel de aardbeien. Hou er enkele apart. Verwijder het groen en halveer ze. Pel de bananen en snij ze in stukjes. Doe het fruit in een diepvrieszakje of -doosje en zet minstens 4 uur in de diepvriezer.

  2. 2

    Doe de bevroren aardbei en framboos in een blander en mix tot ijs. Schep over in een afsluitbare kom en zet nog minstens 2 uur in de diepvriezer.

  3. 3

    Schil de watermeloen en snij er dunne plakken van. Steek er met een uitsteekvorm of glas 8 cirkels van 8 cm diameter uit.

  4. 4

    Plet de gevriesdroogde frambozen fijn in een vijzel. Rol de randen van de plakjes watermeloen door de frambozencrumble.

  5. 5

    Schep 4 grote bollen aardbei-banaanijs en leg die telkens tussen 2 plakken watermeloen. Werk af me basilicum en enkele aardbeien. Serveer meteen of zet nog kort (maximum 1 uur) in de diepvriezer, tot je gaat serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de aardbeien. Hou er enkele apart. Verwijder het groen en halveer ze. Pel de bananen en snij ze in stukjes. Doe het fruit in een diepvrieszakje of -doosje en zet minstens 4 uur in de diepvriezer.

  2. 2

    Doe de bevroren aardbei en framboos in een blander en mix tot ijs. Schep over in een afsluitbare kom en zet nog minstens 2 uur in de diepvriezer.

  3. 3

    Schil de watermeloen en snij er dunne plakken van. Steek er met een uitsteekvorm of glas 8 cirkels van 8 cm diameter uit.

  4. 4

    Plet de gevriesdroogde frambozen fijn in een vijzel. Rol de randen van de plakjes watermeloen door de frambozencrumble.

  5. 5

    Schep 4 grote bollen aardbei-banaanijs en leg die telkens tussen 2 plakken watermeloen. Werk af me basilicum en enkele aardbeien. Serveer meteen of zet nog kort (maximum 1 uur) in de diepvriezer, tot je gaat serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.