Recept

Gnocchi met groene groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Huisgemaakte gnocchi: iets beters bestaat er niet! Het allerlekkerst met versgedopte erwtjes, maar met diepvrieserwten lukt het ook.

bereiding
  1. 1

    Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender en mix tot een gladde dip. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Blancheer de erwtjes en de groene asperges kort. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water, laat goed uitlekken. Stoof de spinazie in olijfolie. Pel en snipper de knoflook, doe bij de spinazie en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat goed uitlekken in een zeef zodat alle vocht weg is. Hak de spinazie fijn in de keukenrobot.

  3. 3

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af, droog ze kort op het vuur en laat afkoelen. Haal de aardappelen door een passe-vite en breng op smaak met peper, zout en parmezaan. Voeg het ei, spinazie, de boter en de bloem toe. Meng goed. Bestuif je werkvlak met bloem en kneed het deeg verder. Voeg eventueel bloem toe als het deeg te kleverig is.

  4. 4

    Rol een stuk deeg uit tot een langwerpige rol van ± 2 centimeter doorsnede. Snij in stukjes van 2,5 centimeter. Leg de stukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en duw plat met de achterkant van een vork.

  5. 5

    Kook de gnocchi gaar (ze zijn gaar als ze komen bovendrijven). Giet af en hussel onder de pesto. Bak de erwtjes en asperges kort op in wat olijfolie.

  6. 6

    Verdeel de gnocchi over de borden, doe er de erwtjes en de groene asperges bij en werk af met enkele blaadjes verse spinazie. Breng op smaak met chilipeper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gnocchi met groene groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!