Recept

Vitello tonnato met radijsjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk fris Italiaans gerecht. Tip: vries de bouillon waarin het kalfsvlees gegaard is in: hij zit boordevol smaak en is perfect als basis voor soepen of sauzen.

bereiding
  1. 1

    Spoel de groenten en snij ze in grove stukken. Doe de stukken ui, wortel, prei en selder samen met alle kruiden in de bouillon en breng aan de kook. Leg het vlees in de bouillon en laat het 45 minuten koken op een zacht vuur. Haal het gare vlees uit de bouillon en laat het volledig afkoelen.

  2. 2

    Open het blikje tonijn en giet het vocht weg. Voeg de vis, samen met de ansjovisfilets en kappertjes bij de mayonaise. Mix de saus glad. Breng verder op smaak met peper en citroensap en mix nog een keer.

  3. 3

    Spoel de rucola en laat de sla uitlekken. Spoel de tomaatjes en halver. Spoel de radijsjes en snij in flinterdunne plakjes.

  4. 4

    Neem een groot bord en besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Snij het afgekoelde kalfsvlees in flinterdunne plakjes.

  5. 5

    Schik de sneetjes kalfsvlees op elk bord en verdeel er de tomaatjes, plakjes radijs, rucola en appelkappertjes over. Kruid met peper en zout en lepel er wat tonijnsaus over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vitello tonnato met radijsjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!