Recept

Minitaartjes met gehakt en tuinbonen

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

't Zit vanbinnen... die heerlijke vulling met kalfsgehakt, verse kruiden en tuinbonen. Deze taartjes zijn een topidee voor een zomerse brunch of buffet, maar ook voor een picknick, want ze zijn ook lekker koud.

bereiding
 1. 1

  Verhit een scheut olijfolie in een pan. Bak het kalfsgehakt rul in de pan, kruid met peper en zout.

 2. 2

  Kook de tuinbonen 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en verwijder de buitenste vliesjes. Haal de blaadjes dragon van de takjes en hak ze fijn. Haal de blaadjes tijm van de takjes.

 3. 3

  Pel en plet de knoflook. Maak de prei schoon en snij fijn. Verhit een scheut olijfolie, stoof hierin de prei en knoflook langzaam gaar, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

 4. 4

  Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat 1 minuut bakken, blus met de kippenfond en laat al roerend indikken. Meng de prei, tuinbonen, dragon, tijm, kalfsgehakt en kaas onder de saus. Kruid met peper en zout.

 5. 5

  Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een muffinblik klaar. Steek 6 cirkels uit het bladerdeeg die dubbel zo groot zijn als de onderste diameter van de cupcakevorm. Vet 6 vormpjes in met boter, bestrooi met bloem en duw hier het bladerdeegrondje in.

 6. 6

  Verdeel het kalfsgehaktmengsel over de 6 vormpjes. Dek af met een bladerdeegrondje dat even groot is als de bovenste diameter van de cupcakevormpjes en druk de randen dicht. Bak de taartjes in 15 à 20 minuten goudbruin in de oven. Serveer warm of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minitaartjes met gehakt en tuinbonen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!