Recept

Sandra Bekkari's melanzane alla parmigiana

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Razendspannend, die eerste keer dat je grote liefde bij jou komt eten. Sandra Bekkari verraste Peter toen met melanzane alla parmigiana.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aubergines en snij ze in de lengte in plakken. Bestrooi de aubergines met grof zout. Spoel het zout af, dep de aubergines droog. Gril ze in een grillpan.

  2. 2

    Maak de saus. Pel en snipper de ui en de knoflook in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de sambal, een snuifje zout en wat Provençaalse kruiden toe. Eventueel kun je 1 koffielepel honing toevoegen. Snij de mozzarella in plakken.

  3. 3

    Vet een ovenschotel in met wat olijfolie en maak laagjes van de verschillende ingrediënten. Schep er eerst wat saus in, leg er dakpansgewijs de aubergines in, beleg met plakjes mozzarella. Ga zo door tot je ingrediënten op zijn. Eindig met wat saus en bestrooi met de geraspte parmezaan. Bak 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Haal de melanzane uit de oven en serveer met wat rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sandra Bekkari's melanzane alla parmigiana

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!