Recept

Melanzane alla parmigiana met mortadella en gegrilde paprika

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Mijn favoriete recept voor melanzane alla parmigiana! Het is voor mij het ultieme comfortfood na een lange dag. Simpel en onweerstaanbaar met een goed stuk stokbrood erbij om te soppen.”

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Laat de paprika’s uitlekken en snij ze in fijne reepjes. Snipper het basilicum fijn. Fruit de knoflook en sjalot in olijfolie. Voeg de paprikareepjes, wat basilicum en de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 15 minuten sudderen tot de saus is ingedikt.

  2. 2

    Spoel de aubergines en snij ze in plakken. Wentel ze door de bloem en daarna door het losgeklopt ei. Bak de aubergineplakjes in boter aan elke kant in 1 minuut krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Lepel een bodempje tomatensaus in een ovenschaal. Leg er aubergineplakjes op, een laagje mortadella, wat basilicumblaadjes en stukjes mozzarella. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met tomatensaus en mozzarella en bestrooi met flink wat panko. Bak nog 25 minuten in de oven. Serveer met het stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Melanzane alla parmigiana met mortadella en gegrilde paprika

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!