Recept

Saté van scampi's en groene asperges met kruidige quinoa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal voor wie graag geniet van een slanke BBQ!

bereiding
  1. 1

    Pel en ontdarm de scampi's, maar laat de kop en staart eraan. Spoel de asperges en snij ze in 3 stukken. Blancheer dikke asperges even kort voor.

  2. 2

    Pers de limoen. Pel en plet de knoflook. Maak de rode chilipeper schoon en snipper ‘m fijn. Meng 3 eetlepels olijfolie, met het limoensap, de knoflook, de chilipeper en het korianderpoeder. Meng de marinade onder de scampi's en asperges en laat 1 uur of meer marineren in de koelkast.

  3. 3

    Kook de quinoa in gezouten water beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Spoel het basilicum, de bladpeterselie en de munt en hak ze fijn. Meng onder de quinoa, kruid met peper en zout.

  4. 4

    Prik de scampi's en asperges afwisselend op satéstokjes en gril ze gaar op de barbecue.

  5. 5

    Meng de jonge scheuten onder de quinoasalade. Serveer de satés met de quinoasalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Saté van scampi's en groene asperges met kruidige quinoa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!