Recept

Black dahl

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Black dahl is een heerlijk Aziatisch gerecht. Ghee is de Indische term voor geklaarde boter en heeft een nootachtige smaak. Opgelet! Begin op tijd, want de linzen moeten een nachtje weken in koud water.

bereiding
  1. 1

    Laat de linzen een nacht weken in koud water. Spoel ze nadien goed, doe ze in een kookpot en zet onder met koud water. Breng aan de kook en laat 5 tot 10 minuten sudderen. Schuim af indien nodig en roer af en toe om. De linzen moeten zacht zijn, maar moeten wel hun vorm nog houden. Laat uitlekken.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 170°C. Doe de kruidnagels, de steranijs, de komijn, het venkelpoeder, de garam masala, de kardemom, de cayennepeper en de korianderzaadjes in een pannetje en rooster 1 minuut. Doe in een vijzel en stamp fijn.

  3. 3

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Smelt 2 el ghee en de olie in een stoofpot. Fruit er de ui in, voeg de gember, de knoflook, het kaneelstokje, het laurierblaadje en de gedroogde kruiden toe. Doe er de tomatenpuree en 1 glas water bij. Voeg de zwarte linzen en eventueel meer water toe. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 30 tot 45 minuten in de oven verder garen.

  4. 4

    Roer de resterende ghee en de room door de curry. Breng op smaak met zout. Serveer met yoghurt, koriander en bloemkoolrijst.

  5. 5

    Mix voor de bloemkoolrijst de roosjes van 1/2 bloemkool tot fijne korrels en meng er de gesnipperde gemengde kruiden onder, samen met een scheutje olijfolie, peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Black dahl

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!