Recept

Curry van sobanoedels en oesterzwammen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze snelle curry is veganistisch, maar vooral superlekker.

bereiding
  1. 1

    Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Pel en snipper de knoflook. Maak de lente-ui schoon en snij in schuine stukken. Maak de champignons schoon en snij grote exemplaren wat kleiner.

  2. 2

    Verhit de kokosolie in een stoofpot. Fruit er 1/3 van de lente-ui in samen met de gember, de chili en de de knoflook. Voeg de champignons toe en bak ze goudbruin.

  3. 3

    Voeg de misopasta, sojasaus, sesamolie en kokosmelk toe. Laat 10 minuten stoven op een zacht vuur. Breng op smaak met limoensap.

  4. 4

    Kook ondertussen de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. 5

    Verdeel de noedels en de champignoncurry over een grote schotel en strooi er de rest van de lente-ui over. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Curry van sobanoedels en oesterzwammen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Pel en snipper de knoflook. Maak de lente-ui schoon en snij in schuine stukken. Maak de champignons schoon en snij grote exemplaren wat kleiner.

  2. 2

    Verhit de kokosolie in een stoofpot. Fruit er 1/3 van de lente-ui in samen met de gember, de chili en de de knoflook. Voeg de champignons toe en bak ze goudbruin.

  3. 3

    Voeg de misopasta, sojasaus, sesamolie en kokosmelk toe. Laat 10 minuten stoven op een zacht vuur. Breng op smaak met limoensap.

  4. 4

    Kook ondertussen de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. 5

    Verdeel de noedels en de champignoncurry over een grote schotel en strooi er de rest van de lente-ui over. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!