Curry van sobanoedels en oesterzwammen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Curry van sobanoedels en oesterzwammen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze snelle curry is veganistisch, maar vooral superlekker.

bereiding
  1. 1

    Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Pel en snipper de knoflook. Maak de lente-ui schoon en snij in schuine stukken. Maak de champignons schoon en snij grote exemplaren wat kleiner.

  2. 2

    Verhit de kokosolie in een stoofpot. Fruit er 1/3 van de lente-ui in samen met de gember, de chili en de de knoflook. Voeg de champignons toe en bak ze goudbruin.

  3. 3

    Voeg de misopasta, sojasaus, sesamolie en kokosmelk toe. Laat 10 minuten stoven op een zacht vuur. Breng op smaak met limoensap.

  4. 4

    Kook ondertussen de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. 5

    Verdeel de noedels en de champignoncurry over een grote schotel en strooi er de rest van de lente-ui over. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Pel en snipper de knoflook. Maak de lente-ui schoon en snij in schuine stukken. Maak de champignons schoon en snij grote exemplaren wat kleiner.

  2. 2

    Verhit de kokosolie in een stoofpot. Fruit er 1/3 van de lente-ui in samen met de gember, de chili en de de knoflook. Voeg de champignons toe en bak ze goudbruin.

  3. 3

    Voeg de misopasta, sojasaus, sesamolie en kokosmelk toe. Laat 10 minuten stoven op een zacht vuur. Breng op smaak met limoensap.

  4. 4

    Kook ondertussen de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. 5

    Verdeel de noedels en de champignoncurry over een grote schotel en strooi er de rest van de lente-ui over. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.