Recept

Sushi van gerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fancy hapje

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar met de gember en de rijstazijn volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

  2. 2

    Pel de tomaat en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in fijne repen. Snij de komkommer in even dikke repen.

  3. 3

    Neem een sushimatje met daarop een stukje plasticfolie. Leg er de gerookte zalm op. Leg in het midden van de gerookte zalm de rijst in een brede strook van ongeveer 5 cm breed en 1 cm dik. Leg in het midden van de zalm de reepjes tomaat en komkommer. Druppel er wat sojasaus over en rol de sushi strak op. Strooi er de sesamzaadjes over.

  4. 4

    Snij in stukjes en serveer met sojasaus en wasabi. Lekker met gekonfijte gember.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sushi van gerookte zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar met de gember en de rijstazijn volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

  2. 2

    Pel de tomaat en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in fijne repen. Snij de komkommer in even dikke repen.

  3. 3

    Neem een sushimatje met daarop een stukje plasticfolie. Leg er de gerookte zalm op. Leg in het midden van de gerookte zalm de rijst in een brede strook van ongeveer 5 cm breed en 1 cm dik. Leg in het midden van de zalm de reepjes tomaat en komkommer. Druppel er wat sojasaus over en rol de sushi strak op. Strooi er de sesamzaadjes over.

  4. 4

    Snij in stukjes en serveer met sojasaus en wasabi. Lekker met gekonfijte gember.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!