Sushi van gerookte zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Sushi van gerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fancy hapje

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar met de gember en de rijstazijn volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

  2. 2

    Pel de tomaat en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in fijne repen. Snij de komkommer in even dikke repen.

  3. 3

    Neem een sushimatje met daarop een stukje plasticfolie. Leg er de gerookte zalm op. Leg in het midden van de gerookte zalm de rijst in een brede strook van ongeveer 5 cm breed en 1 cm dik. Leg in het midden van de zalm de reepjes tomaat en komkommer. Druppel er wat sojasaus over en rol de sushi strak op. Strooi er de sesamzaadjes over.

  4. 4

    Snij in stukjes en serveer met sojasaus en wasabi. Lekker met gekonfijte gember.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar met de gember en de rijstazijn volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

  2. 2

    Pel de tomaat en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in fijne repen. Snij de komkommer in even dikke repen.

  3. 3

    Neem een sushimatje met daarop een stukje plasticfolie. Leg er de gerookte zalm op. Leg in het midden van de gerookte zalm de rijst in een brede strook van ongeveer 5 cm breed en 1 cm dik. Leg in het midden van de zalm de reepjes tomaat en komkommer. Druppel er wat sojasaus over en rol de sushi strak op. Strooi er de sesamzaadjes over.

  4. 4

    Snij in stukjes en serveer met sojasaus en wasabi. Lekker met gekonfijte gember.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.