Recept

Steak met lichte peperroomsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Peperroomsaus à la Sandra Bekkari!

bereiding
  1. 1

    Stoof voor de saus de sjalot en de knoflook aan in olijfolie in een sauspannetje.

  2. 2

    Voeg de groentebouillon en cognac toe. Laat minstens voor de helft inkoken. Voeg sojaroom en sojasaus toe.

  3. 3

    Meng goed, kruid met flink wat peper en laat inkoken tot een romige saus. Voeg vervolgens de peperbolletjes toe.

  4. 4

    Kruid de steak met peper en zout. Zet de grillpan op een hoog vuur. Bak het vlees 2 minuten en verleg het een kwartje zonder het op te draaien, zo krijg je een mooi ruitjespatroon (leg het eerst op 10 voor 10 en dan 10 over 10).

  5. 5

    Draai het vlees om en herhaal.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!