Recept

Geroosterde rode bieten met kamut en granaatappeldressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kamut is net zoals gerst en quinoa een oude graansoort die nu volop in opmars is ter vervanging van bijvoorbeeld rijst en pasta. Je gebruikt het ook in soepen en stoofpotten en het bevat veel proteïnen en mineralen. Opgepast: kamut is niet glutenvrij, maar verteert wel makkelijker dan tarwekorrels.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg elk bietje op een vel aluminiumfolie. Besprenkel met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Vouw de pakketjes dicht en laat ze 1 uur in de oven roosteren.

  2. 2

    Kook de kamut gaar zoals vermeld op de verpakking. Bak de champignons goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Haal de bietjes uit de folie en verwijder de schil. Snij ze in partjes. Pel en snipper de rode ui fijn. Halveer de druiven.

  4. 4

    Mix alle ingrediënten voor de dressing glad. Kruid met zout. Zet koel.

  5. 5

    Doe de eikenbladsla in een kom. Schep er de kamut, bietjes, champignons, druiven, rode ui en granaatappelpitjes over. Druppel er de dressing over en werk af met de pecannoten en de munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde rode bieten met kamut en granaatappeldressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!