Kleefrijst met exotisch fruit
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kleefrijst met exotisch fruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Rijstgerecht met een exotisch tintje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij 5 nectarinehelften in blokjes, de andere in plakjes.

    Snij 8 dunne partjes uit de mango, snij de rest van de vrucht in blokjes.

  2. 2

    Open de blikjes kokosmelk en lepel er de dikke room bovenaan uit.

    Breng de dunnere vloeistof daaronder – de melk dus – met het water aan de kook.

    Draai het vuur lager en voeg de rijst en een snuifje zout toe.

    Dek af en laat op een zacht vuur garen, tot de rijst zacht is (25 min.).

  3. 3

    Roer de kokosroom en de suiker door de warme rijstcrème.

  4. 4

    Verdeel de warme kleefrijst over 4 mooie glazen.

    Werk elk glas af met blokjes fruit en garneer met de partjes nectarine en mango.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij 5 nectarinehelften in blokjes, de andere in plakjes.

    Snij 8 dunne partjes uit de mango, snij de rest van de vrucht in blokjes.

  2. 2

    Open de blikjes kokosmelk en lepel er de dikke room bovenaan uit.

    Breng de dunnere vloeistof daaronder – de melk dus – met het water aan de kook.

    Draai het vuur lager en voeg de rijst en een snuifje zout toe.

    Dek af en laat op een zacht vuur garen, tot de rijst zacht is (25 min.).

  3. 3

    Roer de kokosroom en de suiker door de warme rijstcrème.

  4. 4

    Verdeel de warme kleefrijst over 4 mooie glazen.

    Werk elk glas af met blokjes fruit en garneer met de partjes nectarine en mango.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?