Recept

Mexicaans soepje met mais en avocado

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zonnig en pittig tegelijk

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij 2 uien fijn en snipper 2 teentjes knoflook.

    Halveer 2 avocado's, verwijder de pit en snij ze in blokjes.

    Besprenkel de blokjes met limoensap tegen het verkleuren.

  2. 2

    Fruit 2 uien en 2 gesnipperde knoflook in wat olie en strooi er naar smaak chilipoeder over.

  3. 3

    Laat 15 minuten garen op een zacht vuurtje met 2 blikken (van 400 g) tomatenblokjes en 1/2 liter groentebouillon.

  4. 4

    Laat 1 blikje mais uitlekken en meng met 1 eetlepel koriander of peterselie door de avocado.

  5. 5

    Mix de soep en kruid met peper en zout.

    Serveer de soep met de avocado-maismengeling.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mexicaans soepje met mais en avocado

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!