Recept

Verloren brood met gepocheerde peren en veenbessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verloren brood, gewonnen brood, wentelteefjes, french toast... allemaal synoniemen voor dit heerlijke brunchrecept. De peertjes kun je de dag van tevoren al stoven.

bereiding
  1. 1

    Meng de steranijs, het kaneelstokje, de kardemom en kruidnagel met de witte wijn, de suiker, het citroensap, de saffraan en het zout in een sauspan op een middelmatig vuur. Roer tot de suiker opgelost is.

  2. 2

    Schil de peren en voeg ze toe, giet er wat water bij indien nodig tot de peertjes onder staan. Bedek met een deksel en laat sudderen tot de peertjes zacht, maar niet plat zijn, maximaal zo’n 30 minuten.

  3. 3

    Haal de peren uit het vocht. Breng het kookvocht aan de kook en laat het inkoken tot je de saus dik genoeg vindt.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. 5

    Klop de eieren los en roer er de melk en de room door. Klop los en roer er de ruwe rietsuiker en het amandelpoeder door.

  6. 6

    Beboter 1 grote taartvorm. Snij het briochebrood in kleine dikke plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Overgiet de plakken brood met het eiermengsel en laat 3 minuten trekken. Vul de taartvorm met de plakjes brood en verdeel er de veenbessen en de amandelschilfers over. Bak het verloren brood in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.

  7. 7

    Warm net voor het serveren de peertjes even op in de zelfgemaakte siroop. Haal het verloren brood uit de oven en bestuif met wat bloemsuiker. Serveer warm of lauw met de gepocheerde peren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Verloren brood met gepocheerde peren en veenbessen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!