Recept

Currysoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Doe eens wat vaker kurkuma in je soepen en stoofpotjes: deze natuurlijke pijnstiller werkt ontstekingsremmend en verlaagt je cholesterol.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Rasp de gember. Verwarm olijfolie in een pot en fruit de ui, knoflook en gember. Stoof de currypasta en het kurkumapoeder kort mee.

  2. 2

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken.

  3. 3

    Doe de kokosmelk en de bouillon bij in de pan en breng aan de kook. Voeg de aardappelen toe en laat zachtjes koken tot ze gaar zijn. Mix de soep glad. Hou warm.

  4. 4

    Snij de kip in blokjes. Spoel de courgette, maak de lente-ui schoon. Snij de courgette in slierten en snipper de lente-ui fijn. Fruit de courgette glazig in wat olie en bak de kipblokjes goudbruin. Spoel de koriander.

  5. 5

    Verdeel de soep over kommen en geef er de toppings bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Currysoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!