• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bananenmuffins met chocoladevulling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het perfecte vieruurtje!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Plet de bananen met een vork. Mix er het ei, de olie, suiker en melk onder.

  3. 3

    Zeef de bloem met het bakpoeder en zout en mix onder het bananenmengsel. Spatel de chocolade muisjes onder het mensel.

  4. 4

    Vet 12 muffinvormpjes in en verdeel er het mengsel over. Zet 25 minuten in de oven.

  5. 5

    Verwarm de slagroom tot net tegen het kookpunt. Zet het vuur uit en brokkel er de chocolade in. Roer tot de chocolade is opgelost.

  6. 6

    Maak met de steel van een houten lepel en gat in het midden van de nog warme muffins. Laat tot kamertemperatuur afkoelen.

  7. 7

    Vul de muffins met het room-chocolademengsel. Zet 1 uur in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Plet de bananen met een vork. Mix er het ei, de olie, suiker en melk onder.

  3. 3

    Zeef de bloem met het bakpoeder en zout en mix onder het bananenmengsel. Spatel de chocolade muisjes onder het mensel.

  4. 4

    Vet 12 muffinvormpjes in en verdeel er het mengsel over. Zet 25 minuten in de oven.

  5. 5

    Verwarm de slagroom tot net tegen het kookpunt. Zet het vuur uit en brokkel er de chocolade in. Roer tot de chocolade is opgelost.

  6. 6

    Maak met de steel van een houten lepel en gat in het midden van de nog warme muffins. Laat tot kamertemperatuur afkoelen.

  7. 7

    Vul de muffins met het room-chocolademengsel. Zet 1 uur in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.