Makarons gevuld met chocolade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Makarons gevuld met chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Koekjes met een lekkere chocoladevulling

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170 ° C.

  2. 2

    Breng de room met de suiker tot tegen de kook aan. Schenk de kokendhete room bij de chocolade en roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Doe de boter erbij. Roer weer goed glad. Dek af met plasticfolie en laat afkoelen op kamertemperatuur.

  3. 3

    Vermeng het amandelpoeder met de fijne suiker, de honing, de eiwitten en de amandelessence tot een homogene pasta. Zet de kom in een warmwaterbad tegen de kook aan. Verwarm en blijf intussen krachtig omroeren, tot het mengsel lauwwarm is en een beetje kleverig wordt. Schep het in een spuitvorm met brede, gladde tuit.

  4. 4

    Leg bakpapier op de bakplaat. Spuit op voldoende afstand van elkaar 60 hoopjes van het deegje op het bakpapier. Gebruik twee of eventueel zelfs drie bakplaten. Strooi er wat bloemsuiker op en laat ze 1 uur afkoelen en opdrogen op een koele plaats (niet in de koelkast).

  5. 5

    Bak dek makarons 15 tot 20 minuten in de op 170 °C voorverwarmde oven.

  6. 6

    Schep op de helft van de makarons 1 koffielepeltje van de chocoladevulling. Dek af met een tweede koekje en druk lichtjes aan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170 ° C.

  2. 2

    Breng de room met de suiker tot tegen de kook aan. Schenk de kokendhete room bij de chocolade en roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Doe de boter erbij. Roer weer goed glad. Dek af met plasticfolie en laat afkoelen op kamertemperatuur.

  3. 3

    Vermeng het amandelpoeder met de fijne suiker, de honing, de eiwitten en de amandelessence tot een homogene pasta. Zet de kom in een warmwaterbad tegen de kook aan. Verwarm en blijf intussen krachtig omroeren, tot het mengsel lauwwarm is en een beetje kleverig wordt. Schep het in een spuitvorm met brede, gladde tuit.

  4. 4

    Leg bakpapier op de bakplaat. Spuit op voldoende afstand van elkaar 60 hoopjes van het deegje op het bakpapier. Gebruik twee of eventueel zelfs drie bakplaten. Strooi er wat bloemsuiker op en laat ze 1 uur afkoelen en opdrogen op een koele plaats (niet in de koelkast).

  5. 5

    Bak dek makarons 15 tot 20 minuten in de op 170 °C voorverwarmde oven.

  6. 6

    Schep op de helft van de makarons 1 koffielepeltje van de chocoladevulling. Dek af met een tweede koekje en druk lichtjes aan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.