Recept

Vegan groenteburgers met bietenchips en rode ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vegan comfortfood op z'n best.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Snij de biet in flinterdunne plakjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er kokosolie en azijn over en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.

  2. 2

    Doe de maïs, erwten en bonen met de ui, koriander, peterselie, bloem, komijn, cayennepeper, sesamzaadjes, peper en zout in een blender en mix tot een stevig mengsel. Vorm er 4 dikke burgers van. Wikkel ze in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast. Bak de burgers gaar in kokosolie.

  3. 3

    Snij de rode uien in plakjes. Verwarm de wittewijnazijn met de suiker en het zout. Leg er de rode ui in en laat 15 minuten marineren.

  4. 4

    Doe de lente-ui, knoflook, kikkererwten, gedroogde tomaten, mosterd en citroensap in de blender en mix glad. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe en mix tot een smeuïge saus.

  5. 5

    Doe de rucola, spinazie en dille in een kom, druppel er olijfolie over en kruid met citroensap, peper en zout. Hussel.

  6. 6

    Snij de broodjes open en bestrijk ze met de saus. Leg er een burger op, lepel er weer wat saus op, beleg met de bietenchips, ingemaakte rode ui, plakjes augurk en de salade. Leg de kapjes op de broodjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegan groenteburgers met bietenchips en rode ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!