Romige bloemkoolrisotto met scampi's
bereiding
-
1
Snij de bloemkool in roosjes, doe ze in delen in de blender en mix fijn. Pel en snipper de sjalot en stoof glazig in boter. Voeg de risottorijst, de kokosrasp en de gember toe en laat 5 minuten al roerend meebakken.
-
2
Voeg telkens een pollepel bouillon toe en laat verdampen. Voeg opnieuw bouillon toe en herhaal tot alles op is en de rijst beetgaar is.
-
3
Voeg de kokosmelk, bloemkoolrijst en sambal toe en schep om. Laat 2 minuten op een zacht vuur sudderen. Roer er in delen de spinazie onder en laat slinken. Zet het vuur uit.
-
4
Bak de scampi's op hoog vuur gaar en rozig. Blus de pan met het limoensap. Kruid met peper en zout en schep de scampi's onder de risotto.
-
5
Verdeel over de borden en werk af met de cashewnoten.