Recept

Bulgur met gegrilde halloumi, venkel en notencrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een topsalade met halloumi. Heerlijk winters! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Maak eerst de crumble: pel en snij de rode ui in ringen. Hou enkele uiringen apart en hak ze grof. Klop het ei los. Zet een kommetje klaar met het losgeklopte ei, eentje met de bloem en eentje met de panko. Haal de uiringen eerst door de bloem, daarna door het ei en tot slot door de panko. Zet een pannetje op het vuur met de druivenpitolie, laat heet worden en frituur er de uiringen in. Rooster de hazelnoten in een antikleefpannetje. Hak de noten grof en meng met de opzijgehouden rode ui.

  3. 3

    Snij de groene stengels van de venkel en hou ze apart. Snij de knol in stukken. Pel de rode uien, halveer ze en schik ze samen met de venkel in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de venkel met de tijm en de teentjes knoflook 20 à 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Kook de bulgur gaar volgens de instructies op de verpakking. Hak de dille fijn en meng met de rest van de ingrediënten voor de dressing. Roer de dressing onder de bulgur.

  5. 5

    Zet een grillpan op het vuur, laat heet worden, giet er wat olijfolie in en grill er de halloumi in.

  6. 6

    Maak een salade met de bulgur, de gegrilde halloumi, de geroosterde venkel en rode ui. Werk af met de notencrumble, de gefrituurde uiringen, enkele plukjes dille en snipper er het venkelgroen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bulgur met gegrilde halloumi, venkel en notencrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!