Lentestoofpotje met linzen, paprika en gegrilde kaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lentestoofpotje met linzen, paprika en gegrilde kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Stoofpotje vol vitamientjes

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de paprika’s in een ovenschaal en zet ze 15 à 30 minuten in de oven tot het vel donker kleurt en je het gemakkelijk kunt verwijderen. Pel de paprika’s en snij ze in stukken.

  2. 2

    Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de rode ui en snij ‘m in partjes.

  3. 3

    Giet de linzen af en meng er de nog warme paprika en de rode ui onder. De ui zal een beetje garen door de warmte van de linzen, maar blijft krokant.

  4. 4

    Snij de halloumi in plakken en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak de kaas kort aan beide zijden in een hete grillpan.

  5. 5

    Serveer de linzen in een schaal en werk af met de gegrilde halloumi en wat tuinkers. Lekker met brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de paprika’s in een ovenschaal en zet ze 15 à 30 minuten in de oven tot het vel donker kleurt en je het gemakkelijk kunt verwijderen. Pel de paprika’s en snij ze in stukken.

  2. 2

    Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de rode ui en snij ‘m in partjes.

  3. 3

    Giet de linzen af en meng er de nog warme paprika en de rode ui onder. De ui zal een beetje garen door de warmte van de linzen, maar blijft krokant.

  4. 4

    Snij de halloumi in plakken en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak de kaas kort aan beide zijden in een hete grillpan.

  5. 5

    Serveer de linzen in een schaal en werk af met de gegrilde halloumi en wat tuinkers. Lekker met brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.