Pindasoep met rijst
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pindasoep met rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zuid-Afrikaanse specialiteit

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de rijst.

    Snij de ui fijn.

    Pel en hak de pindanoten.

    Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui op middelhoog vuur.

  3. 3

    Bestrooi met de bloem, laat even meebakken en schenk er de groentebouillon over.

  4. 4

    Voeg de pindakaas toe en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.

    Blijf wel voortdurend roeren.

    Roer er de room door.

    Laat niet meer koken.

  5. 5

    Doe de rijst bij de soep en laat even mee opwarmen.

  6. 6

    Breng de soep op smaak met peper en zout en een beetje citroensap.

    Bestrooi de soep met gehakte pindanootjes en peterselie en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de rijst.

    Snij de ui fijn.

    Pel en hak de pindanoten.

    Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui op middelhoog vuur.

  3. 3

    Bestrooi met de bloem, laat even meebakken en schenk er de groentebouillon over.

  4. 4

    Voeg de pindakaas toe en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.

    Blijf wel voortdurend roeren.

    Roer er de room door.

    Laat niet meer koken.

  5. 5

    Doe de rijst bij de soep en laat even mee opwarmen.

  6. 6

    Breng de soep op smaak met peper en zout en een beetje citroensap.

    Bestrooi de soep met gehakte pindanootjes en peterselie en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.