Recept

Amandelrisotto met groene groenten en worst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een restje groenten uit de koelkast en wat rijst tover je snel iets lekkers op tafel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de bouillon. Verwijder de harde uiteinden van de asperges. Maak de peultjes schoon. Snij de asperges in stukken van 3 cm. Blancheer ze met de peultjes kort in gezouten water, giet af en bewaar het kookvocht. Laat de asperges en de peultjes schrikken onder koud water en laat ze uitlekken. Hou de kopjes van de asperges apart.

  2. 2

    Spoel de spinazie. Mix ‘m in de blender fijn met de stelen van de asperges en een klein kopje van het kookwater. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof glazig in olijfolie en een klontje boter. Bestrooi met 1⁄2 kl zout en voeg de rijst toe. Roer met een houten lepel tot de korrels glazig zijn, blus met de witte wijn. Laat de wijn verdampen. Voeg een pollepel groentebouillon toe, wacht tot het vocht opgenomen is en voeg dan weer bouillon toe. Werk zo voort tot de bouillon op is en de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

  4. 4

    Meng de spinaziesaus en de geraspte parmezaan door de risotto. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit de vrucht. Voeg geraspte schil en sap toe naar smaak. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Snij de worstjes in stukken en bak ze goudbruin in wat boter. Warm de aspergekopjes en de peultjes op in een beetje kokend water. Rooster de amandelschilfers. Serveer de risotto met de worstjes, peultjes, aspergekopjes, amandelschilfers en parmezaanschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Amandelrisotto met groene groenten en worst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!