Kool-wijtingrolletjes met rode pesto en linzen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kool-wijtingrolletjes met rode pesto en linzen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker slank visgerechtje. Slechts 414 kcal per persoon!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking.

  2. 2

    Neem de buitenste groenekoolbladeren en blancheer 2 minuten. Spoel onder ijskoud water en laat goed uitlekken. Leg een blad op je werkvlak, leg er een wijtingfilet op en besmeer met de rode pesto. Rol op en steek vast met een prikkertje. Schik de rolletjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Gaar 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot in boter. Blus met witte wijn en voeg de gevogeltefond en peterselie toe. Laat tot de helft inkoken en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Pel en snipper de rode ui. Zet een pannetje met wat olijfolie op het vuur en fruit er de rode ui in. Voeg de linzen toe en bak even op. Snipper er de peterselie en bieslook bij. Giet de saus over de linzen.

  5. 5

    Neem een bord en lepel er wat linzen op. Haal de rolletjes wijtingfilet uit de oven en snij ieder rolletje overlangs in de helft. Schik op de linzen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking.

  2. 2

    Neem de buitenste groenekoolbladeren en blancheer 2 minuten. Spoel onder ijskoud water en laat goed uitlekken. Leg een blad op je werkvlak, leg er een wijtingfilet op en besmeer met de rode pesto. Rol op en steek vast met een prikkertje. Schik de rolletjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Gaar 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot in boter. Blus met witte wijn en voeg de gevogeltefond en peterselie toe. Laat tot de helft inkoken en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Pel en snipper de rode ui. Zet een pannetje met wat olijfolie op het vuur en fruit er de rode ui in. Voeg de linzen toe en bak even op. Snipper er de peterselie en bieslook bij. Giet de saus over de linzen.

  5. 5

    Neem een bord en lepel er wat linzen op. Haal de rolletjes wijtingfilet uit de oven en snij ieder rolletje overlangs in de helft. Schik op de linzen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.