Tarte tatin van witloof, aardpeer en blauwe kaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tarte tatin van witloof, aardpeer en blauwe kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke, vegetarische tarte tatin.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardperen en snij ze in dunne plakjes. Maak de witloofstronkjes schoon, halveer ze in de lengte en snij de harde kern eruit.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt op het vuur een klontje boter in een tarte tatin-vorm. Doe er een scheut olijfolie bij. Leg het witloof met de snijkant naar beneden in de vorm en bedruppel met de balsamicosiroop. Laat het witloof karamelliseren. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Bedruppel met de honing en rits er de takjes tijm over. Verdeel de plakjes aardpeer over het witloof en brokkel er de blauwe kaas over.

  4. 4

    Leg er het bladerdeeg op. Duw de randen van het deeg een beetje naar binnen. Maak in het midden van het deeg een gaatje zodat de stoom kan ontsnappen. Bak 30 minuten in de oven.

  5. 5

    Leg een groot bord omgekeerd op de tarte tatin-vorm en keer om. Serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardperen en snij ze in dunne plakjes. Maak de witloofstronkjes schoon, halveer ze in de lengte en snij de harde kern eruit.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt op het vuur een klontje boter in een tarte tatin-vorm. Doe er een scheut olijfolie bij. Leg het witloof met de snijkant naar beneden in de vorm en bedruppel met de balsamicosiroop. Laat het witloof karamelliseren. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Bedruppel met de honing en rits er de takjes tijm over. Verdeel de plakjes aardpeer over het witloof en brokkel er de blauwe kaas over.

  4. 4

    Leg er het bladerdeeg op. Duw de randen van het deeg een beetje naar binnen. Maak in het midden van het deeg een gaatje zodat de stoom kan ontsnappen. Bak 30 minuten in de oven.

  5. 5

    Leg een groot bord omgekeerd op de tarte tatin-vorm en keer om. Serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.