Witloof-appel-kaasgratin
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Snij de stronkjes witloof in partjes. Smelt een eetlepel boter en bak op een zacht vuur het witloof gaar, kruid met nootmuskaat, peper en zout en laat mooi karamelliseren. Leg ze in een ovenschaal.
-
2
Spoel en ontpit de appelen en snij in blokjes. Bak in dezelfde pan de blokjes appel met een eetlepel boter beetgaar. Besprenkel met de honing en laat karamelliseren. Verdeel de gebakken appel over het witloof.
-
3
Smelt in een kookpot 30 g boter. Voeg de bloem toe en roerbak 1 minuut. Voeg de melk geleidelijk aan toe terwijl je blijft roeren. Laat kort even koken en roer tot een egale saus. Voeg de emmentaler toe en kruid bij met peper en zout.
-
4
Schenk de kaassaus over het witloof en de appeltjes. Verkruimel er de blauwe kaas boven. Zet 18 à 20 minuten in de oven.