Vegan pizza met lijnzaad-chia bodem
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vegan pizza met lijnzaad-chia bodem

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Veganistisch én koolhydraatarm.

bereiding
  1. 1

    Week het chiazaad 15 minuten in 280 ml warm water. Roer af en toe.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  3. 3

    Voeg het lijnzaadmeel, het zout en de oregano toe aan het chiazaad en roer goed. Laat het mengsel 5 minuten staan.

  4. 4

    Leg een vel bakpapier op een werkplat en plaat het deeg erop. Leg er een tweede vel bakpapier over en rol gelijkmatig uit met een deegroller. Bak 8 minuten in de oven.

  5. 5

    Kruid de tomatenpassata met zout en peper en bestrijk de pizzabodem ermee. Snij de paddenstoelen in stukjes. Verdeel de vegan salami, kaas, paddenstoelen en paprika over de pizza en bak zo’n 12 minuten.

  6. 6

    Garneer de pizza met basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Week het chiazaad 15 minuten in 280 ml warm water. Roer af en toe.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  3. 3

    Voeg het lijnzaadmeel, het zout en de oregano toe aan het chiazaad en roer goed. Laat het mengsel 5 minuten staan.

  4. 4

    Leg een vel bakpapier op een werkplat en plaat het deeg erop. Leg er een tweede vel bakpapier over en rol gelijkmatig uit met een deegroller. Bak 8 minuten in de oven.

  5. 5

    Kruid de tomatenpassata met zout en peper en bestrijk de pizzabodem ermee. Snij de paddenstoelen in stukjes. Verdeel de vegan salami, kaas, paddenstoelen en paprika over de pizza en bak zo’n 12 minuten.

  6. 6

    Garneer de pizza met basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.