Recept

Chocoladefudge met karamel

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Karamel dessert

bereiding
 1. 1

  Maak de chocoladefudge. Doe de inhoud van het blikje gecondenseerde melk in een pannetje. Hak de chocolade in stukjes, doe ze bij de melk en laat smelten op laag vuur. Voeg ook de boter toe. Roer goed om. Stort het geheel in een siliconebakvorm of een gewone bakvorm bekleed met huishoudfolie en laat afkoelen.

 2. 2

  Maak de karamelfudge. Verwarm 125 g van de suiker in een pan op hoog vuur. Niet roeren, want dan kristalliseert de suiker! Langzaam de pan heen en weer bewegen mag wel. Laat de suiker smelten en lichtbruin kleuren. Voeg dan heel langzaam de room toe en roer er vervolgens de honing door. Vanaf nu mag je roeren.

 3. 3

  Voeg in 2 delen de rest van de suiker toe en laat karamelliseren. Voeg dan ook het zout en de boter toe. Roer dit mengsel door op hoog vuur tot het een temperatuur van 112°C bereikt - controleer dit met een thermometer.

 4. 4

  Zet het vuur uit en roer het mengsel zo’n 10 minuten krachtig door, om het af te koelen. Wanneer het mengsel de dikte heeft van een soepel taartbeslag, giet je het op de plak chocoladefudge in de vorm. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

 5. 5

  Ontvorm de fudge en snij ’m met een koud mes in blokjes. Bewaar de fudge in de koelkast, anders wordt hij plakkerig.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladefudge met karamel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!