Recept

Spaghetti met balletjes en pompoencrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassend bordje pasta

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Halveer de butternut. Snij het deel met de zaadjes in partjes en verwijder de zaden en zaadlijsten. Schil het andere deel van de pompoen en snij in blokjes.

  2. 2

    Maak een crumble van de geraspte kaas, 2 el peterselie, de panko en 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg de pompoenpartjes op een ovenplaat en strooi er de crumble over. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Rol balletjes van het gehakt en bak in boter.

  3. 3

    Kook ondertussen de spaghetti gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de pompoenblokjes in gezouten water. Laat uitlekken.

  4. 4

    Mix de pompoen met de sjalot en knoflook fijn in een blender. Warm deze pompoensaus samen met de room op, maar laat niet koken. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Laat de spaghetti uitlekken, meng de helft van de saus met de spaghetti en verdeel over 4 borden. Leg de gegrilde pompoenpartjes, de rest van de saus en de gehaktballetjes bij. Strooi er nog wat peterselie over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaghetti met balletjes en pompoencrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!