Recept

Omgekeerd rabarberpuddingtaartje met Grand Marnier-siroop

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met rabarber kun je echt alle kanten uit. Gebruik 'm zoals in dit heerlijke dessertrecept of durf ook eens te experimenteren met vlees of vis. Wist je trouwens dat rabarber ook héérlijk is in combinatie met zachte geitenkaas?

bereiding
  1. 1

    Rasp de schil van de sinaasappel tot je 1 koffielepel hebt, pers de vrucht uit. Rasp de gember. Verwijder de harde draden van de rabarber en snij de stengels overlangs in 3 en dan in stukjes van 2 cm.

  2. 2

    Doe de rabarber, het sinaasappelsap, de gember en 80 gram suiker in een steelpannetje en zet op het vuur. Laat de rabarber zacht worden in enkele minuten.

  3. 3

    Zeef de rabarber en vang het vocht op. Doe het vocht opnieuw in het steelpannetje, voeg de Grand Marnier toe en laat 5 minuten inkoken tot siroop.

  4. 4

    Beboter en bebloem de taartvorm. Leg de rabarber onderaan in de vorm en overgiet met de siroop.

  5. 5

    Snij het vanillestokje overlangs door en schraap er het merg uit. Klop de boter op met 180 gram suiker en de vanille. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg vervolgens de bloem, het zout en de sinaasappelschil toe.

  6. 6

    Stort het cakebeslag op de rabarber. Knip een vel bakpapier uit dat net iets groter is dan de vorm. Leg het op de vorm, bedek met vershoudfolie en bind vast met touw. Zet de vorm in een grote pan met water zodat de helft van de vorm onder water staat. Laat 2.30 tot 3 uur zacht koken of tot het beslag gaar is. Controleer geregeld of er nog voldoende water in de pan is.

  7. 7

    Haal de vorm uit het water, draai de pudding om op een bord en serveer lauw met een toef versgeklopte slagroom of Griekse yoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Omgekeerd rabarberpuddingtaartje met Grand Marnier-siroop

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!